moderne lichtstraat

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een lichtkoepel?

Tegenwoordig kun je op verschillende manieren zorgen voor meer natuurlijk licht in je woning. Een van dé manieren om van veel licht te kunnen genieten binnen is door het plaatsen van een lichtkoepel. Omdat zo’n koepel op het dak wordt geplaatst, profiteer je van optimaal licht zonder daarbij in te hoeven leveren op privacy. Wanneer je nog helemaal nieuw bent in de wereld van lichtkoepels is het goed om te weten dat er een groot aanbod is. Daarom lees je in dit artikel meer over waar je op moet letten wanneer je een lichtkoepel aanschaft.

Eenwandige lichtkoepel of een koepel met meer wanden


Er zijn diverse lichtkoepels waar je uit kunt kiezen. Voor een ruimte die niet wordt opgewarmd is een eenwandige lichtkoepel voldoende. Denk hierbij aan een lichtkoepel op een carport of een overkapping in de tuin. Ben je echter op zoek naar een koepel die in een afgesloten ruimte moet worden geplaatst zonder dat die ruimte heel erg geïsoleerd is? Kies in dat geval voor een dubbelwandige lichtkoepel. Voor een woonkamer of een keuken, of een andere goed geïsoleerde ruimte, heb je in ieder geval een driewandige koepel nodig. Op die manier gaat er geen warmte verloren. Afhankelijk van hoe geïsoleerd de kamer is kun je ook kiezen uit vierwandige of vijfwandige koepels.

Lichtkoepel met ventilatie
Heel prettig natuurlijk; een dubbelwandige lichtkoepel waarbij de warmte goed in de ruimte blijft, maar hoe zit het eigenlijk met ventilatie? Plaats je een lichtkoepel in een ruimte waar je ook de nodige ventilatie wilt, zoals in een woonkamer of een woonkeuken, dan kun je kiezen voor een lichtkoepel ventilatieset. Dergelijke sets zijn ook ideaal voor ruimtes waar veel vocht is, zoals badkamers en keukens. Ventilerende lichtkoepels zorgen voor heerlijke frisse lucht, wat met name erg prettig is in de warmere zomers. Je kunt met behulp van een bedienstok zo’n koepel openzetten. Betaalbaar én handig!

Benieuwd of een lichtkoepel aanschaffen ook iets voor jouw woning in of rondom Nijmegen is? Neem dan contact op met de experts van Schep en Zonen B.V. nabij Nijmegen. Wie weet geniet jij binnenkort wel vanaf je bank binnen van een heldere sterrenhemel - zo door de lichtkoepel

0 0
Feed