Verbouwen: zo creëert u meer licht in uw woning

Overweegt u uw huis uit te bouwen om een grotere keuken of een extra slaapkamer te creëren? Een uitbouw is een geweldige manier om voor meer ruimte in huis te zorgen, maar kan door het platte dak toch klein en donker aanvoelen. Bovendien kan een uitbouw betekenen dat er minder natuurlijk licht in de rest van uw huis terechtkomt. Een lichtstraat of lichtkoepel kan dan uitkomst bieden. Hieronder leest u meer over hoe u meer licht creëert in uw woning als u een uit- of aanbouw heeft.

Waarom een lichtstraat of lichtkoepel?


Een lichtkoepel of lichtstraat is de ideale oplossing als uw uitbouw een plat dak heeft, maar er weinig of geen plaats is voor ramen in de buitenmuren. Lichtkoepels en lichtstraten hebben namelijk diverse voordelen:


  • Ze laten veel licht in maar bieden toch optimale privacy.
  • Ze laten ook warmte door, waardoor u minder energie verbruikt aan de verwarming van uw huis.
  • Ze beschermen tegen de weersomstandigheden, maar kunnen ook goed ventileren.
Uw specialist Schep en Zonen BV vertelt u er graag meer over en levert lichtkoepels en lichtstraten in Cuijk, Arnhem en Oss.Meer ruimte, minder licht


Eindelijk, u heeft een uitbouw! Maar in plaats van genieten van de extra meters in uw keuken, woonkamer of eethoek, voelt de plek nog steeds klein aan. Wat kunt u daaraan doen? Meer licht is dé oplossing om uw woning ruimtelijker te laten lijken. Omdat een aan- of uitbouw vaak een plat dak heeft, is het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat een slimme manier om meer licht in uw woning te creëren. Een plat dak leent zich namelijk perfect voor een lichtstraat
of -koepel. Zo voelt uw huis heerlijk ruim én licht aan.


Licht in de duisternis


Hoe lichter een kamer is, hoe ruimer deze aanvoelt. Voor een extra ruimtelijk gevoel kunt u dus het beste kiezen voor een lichtstraat met meerdere ramen of voor meerdere lichtkoepels. Een extra voordeel is energiebesparing: het zonnetje warmt de ruimte heerlijk op, waardoor u minder hoeft te stoken. Wordt het te warm in de zomer? Dan kan de lichtkoepel of lichtstraat eenvoudig verduisterd worden met zonwering.

Wilt u het platte dak van uw uitbouw voorzien van een lichtkoepel of lichtstraat en woont u in regio Cuijk, Arnhem of Oss? Neem dan snel contact op met Schep en Zonen BV. Wij adviseren u graag over de beste lichtstraat of lichtkoepel voor uw uitbouw en de juiste locatie ten opzichte van de zon.

0 0
Feed