Energie besparen met Triple glas

Wilt u nieuwe ruiten in uw woning plaatsen om meer energie te besparen of zoekt u een energiezuinige oplossing voor de ramen in uw nieuwbouwhuis? Met Triple glas kunt u veel energie besparen ten opzichte van enkel glas, dubbel glas of zelfs HR++ glas. Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij uw keuze voor Triple glas, zoals de dikte van het glas en het soort kozijnen. Lees verder voor uitgebreide informatie of stel uw vragen over Triple glas in Cuijk, Arnhem en Oss aan Schep en Zonen BV.

Wat is Triple glas?


Triple glas is driedubbel glas en wordt ook wel HR+++ glas genoemd. Waar gewoon dubbel glas twee bladen floatglas heeft, heeft Triple glas er dus drie. Hierdoor kunt u met Triple glas een stuk meer energie besparen dan met dubbel glas – mogelijk tot wel 20 euro per maand! Welke energiebesparing u precies kun bereiken ten opzichte van uw oude ruiten, hangt wel af van de dikte van het Triple glas. Triple glas is vooral zeer geschikt als u alleen vloerverwarming in uw woning hebt.


Hoe dik is Triple glas?

Triple glas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierbij geldt: hoe dikker de ruit, hoe beter de isolatiewaarde. De isolatiewaarde geeft eigenlijk aan wat het energieverlies is per vierkante meter glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen de binnen- en buitenkant van de ruit. Een lagere isolatiewaarde (Ug-waarde) betekent dus minder energieverlies.

Standaard HR++ glas heeft een Ug-waarde van ongeveer 1,1. Met Triple glas van 40 mm dik kunt u dit maar liefst halveren – dit raam zal namelijk een Ug-waarde van 0,6 hebben. Ter vergelijking: Triple glas van 28 mm dik heeft een Ug-waarde van ongeveer 1,0. Het verschil met dubbel glas is dan dus een stuk minder groot. Als u uw huidige ruiten wil vervangen voor glas met een vergelijkbare dikte, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Net als bij dubbel glas kan de isolatiewaarde van Triple glas verhoogd worden door de ruimte tussen de floatglasbladen te vullen met het gas krypton. Dit verlaagt de Ug-waarde van 28 mm dik Triple glas naar 0,7. Dit is dus een goede oplossing als uw huidige deuren of kozijnen niet genoeg ruimte hebben voor dikkere ruiten.


Past Triple glas in mijn huidige kozijnen?

Omdat Triple glas dikker is dan dubbel glas, past dit niet altijd in uw oude kozijnen. Bovendien is Triple glas zwaarder, wat betekent dat eventueel hang- en sluitwerk van openslaande ramen meer gewicht moet kunnen dragen. Het kan dus de moeite waard zijn om uw kozijnen samen met uw ruiten te vervangen. Kozijnen voor Triple glas zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium of staal met een thermische onderbreking voor betere isolatie.


Triple glas in lichtstraten


Het glas ligt in lichtstraten bijna horizontaal. Dit geeft dat de Ug-waarde met 70% verslechterd. HR++ glas met een Ug van 1,1 wordt dan in de lichtstraat effectief een Ug van 1,87. Dus dit is niet goed. Daarom promoot Schep en Zonen BV om voor Triple glas te gaan. Deze heeft een Ug van 0,6 W/m²C, en in de lichtstraat wordt dat Ug = 1,0.


Wilt u meer weten over Triple glas of de mogelijkheden voor uw woning in regio Cuijk, Arnhem of Oss bespreken? Neem vrijblijvend contact op met Schep en Zonen BV.

0 0
Feed