Logo Schep lichtstraten en overkappingen

lichtkoepels

hulp nodig bij uw keuze? kom langs in onze showroom in Wijchen. Wij adviseren u graag!

Lichtkoepel kunststof
Lichtkoepels

glazen lichtkoepels

Naast kunststof bieden wij ook glazen lichtkoepels aan. Vaak wordt er automatisch vanuit gegaan dat een lichtstraat van glas wordt gemaakt en een lichtkoepel van kunststof. Dit is zeker niet (meer) altijd het geval. Glas is wel zwaarder dan kunststof waardoor er rekening gehouden moet worden met de constructie van het geheel in een bestaand gebouw. Glas is ook wat duurder dan kunststof.

Skylux iWindow

De glazen lichtkoepel is een duurzame investering in woongenot en een hoogwaardige upgrade van uw bestaande kunststof koepel. Wij leveren de iWindow van het merk Skylux. De iWindow is een vlakke glazen lichtkoepel (de fabrikant adviseert een beperkt afschot van 50), voorzien van een rechte opstand. Strak en modern vormgegeven met een groot netto glasoppervlakte. Als u voor de iWindow kiest in plaats van uw huidige kunststof lichtkoepel (die meestal een schuin toelopende opstand heeft) dan wordt uw lichtopbrengst een flink stuk groter.

De iWindow is in veel maten verkrijgbaar, van klein (40×70 cm) tot groot (150×250 cm), is voorzien van dubbelglas of triple glas en kan vast en ventilerend worden geleverd. 

Een glazen lichtkoepel heeft een hogere isolatiewaarde dan een koepel van kunststof, er is minder geluid van regen en een glazen koepel is duurzamer dan een kunststof lichtkoepel. Een glazen lichtkoepel is duurder, maar de hogere kosten maakt u in de loop van de tijd goed door de betere isolatie en omdat glas een langere levensduur heeft dan kunststof. 

De iWindow is dé ideale oplossing als een kunststof koepel niet voldoet en een lessenaarslichtstraat niet mogelijk is.  

Lichtkoepels

Kunststof lichtkoepels

Schep Wijchen is al 50 jaar een bekende naam in de regio voor alle vragen omtrent lichtkoepels. We zijn leverancier van Jet-Bik (voorheen Vaculux), Skylux en Megalux. Wij houden zo’n 20 veelgebruikte maten op voorraad met polyester breedflens opstanden.

De driewandige lichtkoepel is de meest toegepaste oplossing (en is ook conform de eisen van het Bouwbesluit). Dubbelwandige koepels worden nog wel gebruikt in buitenruimtes en overkappingen. 

Meer isolatie nodig? Vierwandige koepels zijn mogelijk maar u kunt dan ook heel goed kiezen voor een veiligheids-isolatieruit onder de lichtkoepel. Een mooie, praktische oplossing als u de bestaande opstand van de koepel wilt handhaven. Ook leveren wij inbraakwerende koepels!

Wij zoeken graag met u naar een passende oplossing voor uw situatie.

Scroll naar boven