Logo Schep lichtstraten en overkappingen
Daglicht in woning

Een lichtkoepel aanschaffen? Hier moet je op letten

Tegenwoordig kunt u op verschillende manieren zorgen voor meer natuurlijk licht in uw woning. Een van dé manieren om van veel licht te kunnen genieten binnen is door het plaatsen van een lichtkoepel. Omdat zo’n koepel op het dak wordt geplaatst, profiteert u van optimaal licht zonder daarbij in te hoeven leveren op privacy. Wanneer u nog helemaal nieuw bent in de wereld van lichtkoepels is het goed om te weten dat er een groot aanbod is. Daarom leest u in dit artikel meer over waar u op moet letten.

Eenwandige lichtkoepel of een koepel met meer wanden

Er zijn diverse lichtkoepels waar u uit kunt kiezen. Voor een ruimte die niet wordt opgewarmd is een eenwandige lichtkoepel voldoende. Denk hierbij aan een lichtkoepel op een carport of een overkapping in de tuin. Bent u echter op zoek naar een koepel die in een afgesloten ruimte moet worden geplaatst zonder dat die ruimte heel geïsoleerd is? Kies in dat geval voor een dubbelwandige lichtkoepel. Voor een woonkamer of een keuken, of een andere goed geïsoleerde ruimte, heeft u in ieder geval een driewandige koepel nodig. Op die manier gaat er geen warmte verloren. Afhankelijk van hoe geïsoleerd de kamer is kunt u ook kiezen uit vierwandige of vijfwandige koepels.

Lichtkoepel met ventilatie

Heel prettig natuurlijk; een dubbelwandige lichtkoepel waarbij de warmte goed in de ruimte blijft. Maar hoe zit het eigenlijk met ventilatie? Plaatst u een lichtkoepel in een ruimte waar u ook de nodige ventilatie wilt, zoals in een woonkamer of een woonkeuken, dan kunt u kiezen voor een lichtkoepel-ventilatieset. Dergelijke sets zijn ook ideaal voor ruimtes waar veel vocht is, zoals badkamers. Ventilerende lichtkoepels zorgen voor een heerlijke frisse lucht, wat met name erg prettig is in de warmere zomers. U kunt met behulp van een bedienstok zo’n koepel openzetten. Betaalbaar én handig.

Benieuwd of een lichtkoepel ook iets voor uw woning is? Neem dan contact op met de experts van Schep BV. Onze showroom is gevestigd in Wijchen, maar wij plaatsen ook in de regio Nijmegen, Cuijk, Oss of Arnhem.

delen

Scroll naar boven