Logo Schep lichtstraten en overkappingen
Triple glas lichtstraat

Energie besparen met Triple glas in uw lichtstraat

Wilt u nieuwe ruiten in uw woning plaatsen om meer energie te besparen of zoekt u een energiezuinige oplossing voor de ramen in uw nieuwbouwhuis? Met Triple glas kunt u veel energie besparen ten opzichte van enkel glas, dubbel glas of zelfs HR++ glas. Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij uw keuze voor Triple glas, zoals de dikte van het glas en het soort kozijnen. Lees verder voor uitgebreide informatie of stel uw vragen over Triple glas aan Schep BV.

Wat is triple glas?

Triple glas is driedubbel glas en wordt ook wel HR+++ glas genoemd. Waar gewoon dubbel glas 2 bladen floatglas heeft, heeft Triple glas er 3. Hierdoor kunt u met Triple glas een stuk meer energie besparen dan met dubbel glas, mogelijk wel tot 20 euro per maand! Welke energiebesparing u precies kunt bereiken ten opzichte van uw oude ruiten hangt wel af van de dikte van het Triple glas. Triple glas is vooral zeer geschikt als u alleen vloerverwarming in uw huis heeft.

Hoe dik is Triple glas?

Triple glas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierbij geldt: hoe dikker de ruit, hoe beter de isolatiewaarde. De isolatiewaarde geeft eigenlijk aan wat het energieverlies is per vierkante meter glas bij een temperatuurverschil van 1 graad tussen de binnen- en buitenkant van de ruit. Een lagere isolatiewaarde (Ug-waarde) betekent dus minder energieverlies.

Standaard HR++ glas heeft een Ug-waarde van ongeveer 1,1. Met Triple glas van 40 mm dik kunt u dit maar liefst halveren. Dit raam zal namelijk een Ug-waarde van 0,6 hebben. Ter vergelijking; Triple glas van 28 mm dik heeft een Ug-waarde van ongeveer 1,0. Het verschil met dubbel glas is dan dus een stuk minder groot. Als u uw huidige ruiten wilt vervangen voor glas met een vergelijkbare dikte, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Net als bij dubbel glas kan de isolatiewaarde van Triple glas verhoogd worden door de ruimte tussen floatglas-bladen te vullen met het gas krypton. Dit verlaagt de Ug-waarde van 28 mm dik Triple glas naar 0,7. Dit is dus een goede oplossing als uw huidige deuren of kozijnen niet genoeg ruimte hebben voor dikkere ruiten.

Past Triple glas in mijn huidige kozijnen?

Omdat Triple glas dikker is dan dubbel glas, past dit niet altijd in uw oude kozijnen. Bovendien is Triple glas zwaarder, wat betekent dat eventueel hang- en sluitwerk van openslaande ramen meer gewicht moet kunnen dragen. Het kan dus de moeite waard zijn om uw kozijnen samen met uw ruiten te vervangen. Kozijnen voor Triple glas zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, kunststof en aluminium of staal met een thermische onderbreking voor betere isolatie.

Triple glas in lichtstraten

Het glas ligt in lichtstraten bijna horizontaal. Dit maakt dat de Ug-waarde met 70% verslechterd. HR++ glas met een Ug van 1,1 wordt dan in de lichtstraat effectief een Ug van 1,87. Daarom adviseert Schep BV om voor Triple glas te gaan. Deze heeft een Ug van 0,6 W/m2C en in de lichtstraat wordt dat een Ug-waarde van 1,0.

Wilt u meer weten over Triple glas of de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vrijblijvend contact op met de experts van Schep BV. Onze showroom is gevestigd in Wijchen, maar wij plaatsen ook in de regio Nijmegen, Cuijk, Oss of Arnhem.

delen

Scroll naar boven