Logo Schep lichtstraten en overkappingen
Lichtstraten

Verbouwen; meer daglicht met lichtstraten en lichtkoepels

Overweegt u uw huis uit te bouwen om een grotere keuken of een extra slaapkamer te creëren? Een uitbouw is een geweldige manier om voor meer ruimte in huis te zorgen, maar kan door het platte dak toch klein en donker aanvoelen. Bovendien kan een uitbouw betekenen dat er minder natuurlijk licht in de rest van uw huis terechtkomt. Lichtstraten en lichtkoepels kunnen dan uitkomst bieden. Hieronder leest u meer over hoe u meer licht creëert in uw woning als u een uit- of aanbouw heeft.

Waarom een lichtstraat of lichtkoepel

Een lichtstraat of lichtkoepel is de ideale oplossing als uw uitbouw een plat dak heeft en er weinig of geen plaats is voor ramen in de buitenmuren. Lichtstraten en lichtkoepels hebben namelijk diverse voordelen:

  • Ze laten veel licht in maar bieden toch optimale privacy.
  • Ze laten ook warmte door, waardoor u minder energie verbruikt aan de verwarming van uw huis.
  • Ze beschermen tegen de weersomstandigheden, maar kunnen ook goed ventileren.

Meer ruimte, minder licht

Eindelijk, u heeft een uitbouw! Maar in plaats van genieten van de extra meters in uw keuken, woonkamer of eethoek, voelt de plek nog steeds klein aan. Wat kunt u daaraan doen? Meer licht is dé oplossing om uw woning ruimtelijker te laten lijken. Omdat een aan- of uitbouw vaak een plat dak heeft, is het plaatsen van een lichtstraat of lichtkoepel een slimme manier om meer licht in uw woning te creëren. Een plat dak leent zich namelijk perfect voor een lichtstraat of -koepel. Zo voelt uw huis heerlijk ruim én licht aan.

Licht in de duisternis

Hoe lichter een kamer is, hoe ruimer deze aanvoelt. Voor een extra ruimtelijk gevoel kunt u dus het beste kiezen voor een lichtstraat met meerdere ramen of voor meerdere lichtkoepels. Een extra voordeel is energiebesparing; de zon warmt de ruimte heerlijk op waardoor u minder hoeft te stoken. Wordt het te warm in de zomer? Dan kan de lichtstraat of lichtkoepel eenvoudig verduisterd worden met zonwering. Samen met u bekijken wij de beste locatie ten opzichte van de zon.

Wilt u uw platte dak voorzien van een lichtstraat of lichtkoepel? Naam dan contact op met de experts van Schep BV. Wij adviseren u graag. Onze showroom is gevestigd in Wijchen, maar wij plaatsen ook in de regio Nijmegen, Cuijk, Oss of Arnhem.

delen

Scroll naar boven